Workshops touw- en bergreddingstechniek

Workshop basis touwtechniek

De workshop basis touwtechniek is bedoeld voor iedereen die de eerste basiskennis over en vaardigheid met knopen wil leren of weer wil opfrissen. Naast de mastworpen, prusik- en achtknopen kunnen desgewenst ook andere knopen worden uitgelegd. Niet alleen de knopen zelf komen uitgebreid aan de orde, maar ook de situaties waarin ze toepasbaar zijn. Deelnemers aan de workshop bergreddingstechniek wordt aangeraden vooraf deze workshop te volgen. Voorwaarden voor deelname:

  • lid van de NKBV;
  • leeftijd vanaf 16 jaar.

Ga voor meer informatie, het minimum/maximum aantal deelnemers en de kosten naar de agenda.

Workshop basis alpiene touwtechniek

De workshop basis alpiene touwtechniek als voorbereiding op een bergsportcursus of alpiene tochten. Kennis van touwtechnieken en knopen is cruciaal bij alpinisme en klimmen. Voor de beginnend alpinist is deze workshop de ideale manier om de basis onder de knie te krijgen. We oefenen de belangrijkste touw- en reddingstechnieken, waaronder het prusikken, de seilrolle en de Münchhausentecniek. De workshop is bedoeld als voorbereiding op een C1- of C2-bergsportcursus of voor meer ervaren alpinisten die net voor de zomer de touwtechnieken weer willen opfrissen. Voorwaarden voor deelname:

  • lid van de NKBV;
  • leeftijd vanaf 16 jaar.

Ga voor meer informatie, het minimum/maximum aantal deelnemers en de kosten naar de agenda.

Workshop bergreddingstechniek

De workshop bergreddingstechniek is gericht op het aanleren of het opnieuw oefenen van reddingstechnieken. Bij deze training gaat het erom dat de zelfredzaamheid van de klimmer of alpinist goed genoeg is om zich uit lastige situaties te redden. Je leert de seilrolle, de seilrolle-flaschenzug, prusikken en kameradenhilfe. Deze workshop heeft een theorie- en praktijkgedeelte. Aangeraden wordt vooraf de workshop basis touwtechniek te volgen. Voor de deelnemers aan de cursussen Outdoor Voorklimmen (single pitch, multi pitch, trad) is deze workshop een must.
Voorwaarden voor deelname:

  • lid van de NKBV;
  • leeftijd vanaf 16 jaar;
  • verzekerd via de NKBV voor de risico's die aan deze activiteiten zijn verbonden;
  • wel eens een derde graads route hebben nageklommen;
  • durven abseilen.

Ga voor meer informatie, het minimum/maximum aantal deelnemers en de kosten naar de agenda.