Workshop bergwandelen

Voor de bergwandelaar (en ook de lange afstandswandelaar) die zelfstandig op pad wil, is deze tweedaagse workshop. Bergwandelen vraagt veel van het lichaam en het uithoudingsvermogen en moet als een echte sport worden beschouwd, die bovendien kennis, vaardigheid en training vereist. Om de bergwandelaar vaardig en veilig op weg te helpen, geeft Frans Welkamp de workshops bergwandelen. Frans is een ervaren bergwandelaar en alpinist, en geeft regelmatig bergsporttrainingen.

Dag 1. Thema's: voorbereiding, tochtenplanning, uitrusting, wandeltechniek, alpiene gevaren, milieu, gezondheid veiligheid en routeplanning. Syllabus: NKBV zakboekje Bergwandelen.

Dag 2. Kaart, kompas en GPS, theorie en praktijk op de hei en in bos. Doel: zelfstandig oriënteren, het vinden van de route, het omgaan met de oriëntatietools zoals kompas, gps en bergkaarten, en het maken van en lopen met een routeschetsen/planning. Syllabus: zakboek kaart, kompas & gps.

Deelnemen aan een van de beide dagen is mogelijk. Bij een eigen groep voor beide dagen of één dag kunnen alternatieve data worden gepland (ook door de week). Het aantal deelnemers is minimaal vijf en maximaal tien personen. Bij overinschrijving zullen alternatieve data worden aangeboden. Ook niet-NKBV-leden zijn welkom wanneer zij ter plaatse lid worden.
Ga naar de agenda.