Bergsportdag NKBV regio Oost en Noord

Bergsportdag NKBV regio Oost en Noord

Vindt plaats op

Nog geen vakantieplannen? Op zaterdag 21 april organiseren de regio’s Oost en Noord in samenwerking met Bever Steenwijk een bergsportdag. Daarvoor stelt Bever de nodige faciliteiten beschikbaar. Er zijn workshops, lezingen, infostands en er staat een mobiele klimwand opgesteld.

Er is van 10.30-11.15 een workshop over het leggen van knopen. Soms kan het handig zijn je kind, je partner of jezelf wat extra zekerheid te geven in de bergen door elkaar met een touw te verbinden. Hoe je dat doet, waar je op moet letten en welke knopen je daarvoor kunt gebruiken wordt in deze workshop gedemonstreerd en kan daarna uitgeprobeerd worden. Deze workshop wordt gegeven door een instructeur.

Van 12.00-12.45 is er een lezing over tochtplanning. In de bergen is het belangrijk goed voorbereid op pad te gaan. Een van de voorbereidingen is dat je weet wat de te lopen route naar je bestemming is, wat je onderweg tegenkomt, hoe lang je onderweg bent en wat je mee moet nemen. Deze lezing wordt gegeven door een deskundige op het gebied van oriëntatie met behulp van kaart en kompas.

Om 13.00 uur is er een lezing over klettersteigen. Klettersteigen is een relatief jonge uitdagende manier van het overwinnen van hoogte en afstand. Je bent bij het klimmen voortdurend middels een speciale set verbonden aan een staaldraad die is verankerd aan de berg. Dat geeft een basale zekerheid. Uiteenlopende routes zijn mogelijk, van spannend wandelen tot honderden meters lucht onder je.  

Om 14.00 uur is er een workshop over berg- en landschapsfotografie gegeven door een lid van de vereniging die gewapend met statief en fototoestel hele mooie plaatjes weet te schieten. De kunst van het maken van de mooie foto zit niet enkel in de techniek maar ook in het kiezen van de juiste instelling. In deze workshop voorziet fotograaf zijn foto’s van zijn eigen commentaar en deelt zijn kennis en ervaring graag met de belangstellenden.

De laatste lezing is om 15.00 uur en gaat over de basiskampen. Bij een basiskamp gaan bergsporters met elkaar op vakantie. De formule is simpel, het effect is groot: gemeenschappelijke interesses leiden tot nieuwe en onverwachte ervaringen, voor oud en jong; gezinnen, stellen en alleenstaanden. Moeite om je kinderen aan het wandelen te krijgen? Wacht maar totdat ze met leeftijdsgenootjes op pad zijn en weten dat ze bij de hut of bij terugkomst op de camping samen kunnen spelen. Je hebt er geen omkijken meer naar.

 

Voor de winkel staat de mobiele klimwand van de NKBV opgesteld. Volwassenen en kinderen worden uitgedaagd om de top van 8 meter te bereiken. Er zijn meerdere routes mogelijk. Veilig gezekerd door deskundige instructeurs. In de winkel van Bever zijn specialisten aanwezig om uitleg te geven over verschillende materialen uiteenlopend van tenten, rugzakken, schoenen en technisch materiaal. In de hal van Bever zijn infostands te vinden van de regionale verenigingen. Leden van de vereniging presenteren hun activiteiten cursussen en workshops en zijn graag bereid uw vragen op het gebied van bergsport te beantwoorden. Nog geen zomervakantiebestemming gevonden? Wellicht kunt u tijdens de bergsportdag inspiratie of tips opdoen.

 

Wanneer? 21 april 2018

Waar? Bever Steenwijk, Woldmeentherand 11 8332 JE Steenwijk

Hoe laat? Van 9.00 uur tot 16.30

Bever Steenwijk is goed bereikbaar en bevindt zich direct aan afrit 6 van de A32. Er is ruime parkeergelegenheid. Per openbaar vervoer is Bever ook goed bereikbaar. Vanaf het NS station is het 1,7 km lopen. Vanaf de bushalte is het 750 meter lopen.