Cursus outdoor voorklimmen - multi pitch

Cursus outdoor voorklimmen - multi pitch

Vindt plaats op

Dè start voor zelfstandig multi-pitch rotsklimmen. 

Ben je klaar voor het serieuzere werk? Voorklimmen in rots gaat je goed af en hogere rotswanden met langere klimroutes dagen jou uit? Dan is de cursus OV multipitch iets voor jou!!!

We oefenen alle technieken aan de Calowand in Zwolle. De volgende dag reizen we naar Duitsland om het geleerde in de praktijk te brengen in echte rotsen. Het afsluitend weekend gaan we naar een klimgebied in België met mooie hoge rotswanden.

De technieken die we behandelen zijn de meest noodzakelijke technieken om veilig en efficiënt meerdere touwlengtes te klimmen en over meerdere touwlengtes te abseilen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verschillende vormen van het inrichten van een standplaats, het zekeren van een naklimmer en deze uit een benarde situatie kunnen helpen, een voorklimmer zekeren en samen veilig afdalen, ook wanneer een route niet lukt. Eveneens behandelen we verschillende materialen, welke uitermate geschikt zijn voor dit soort klimterrein. Zo zijn er verschillende zekerapparaten, specifieke slinges en touwen, zoals dubbeltouw.

Deze cursus is de ideale eerste stap voor het klimmen van langere behaakte routes. Om deel te kunnen nemen aan deze cursus moet je in bezit zijn van een klimvaardigheidsbewijs 'Outdoor Voorklimmen single pitch' of zelf al ruime ervaring opgedaan hebben met zelfstandig voorklimmen in de rotsen. Je moet minimaal 16 jaar oud zijn. Wanneer je slaagt voor het examen, dan krijg je het klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen - multi pitch.

Deze cursus bestaat uit twee delen en is vooral gericht op de praktijk.

Deel 1:15 & 16 juni Locatie: Calo muur Zwolle (15 juni) en Osnabrückerwand, Ibbenbüren (DE) (16 juni)
Deel 2: 29 juni & 30 juni Locatie: Yvoir (BE)

Het aantal cursisten is minimaal vijf en maximaal tien.

Deze cursus kost €60,- inclusief het klimvaardigheidsbewijs (€ 7,50), exclusief de kosten van vervoer, overnachting en eten. Voor het klimmen in België heb je een klimjaarkaart nodig, vraag deze tijdig aan. Je kunt je aanmelden voor deze cursus zolang de 'MELD JE AAN' button beschikbaar is (tot uiterlijk drie dagen voor aanvang activiteit). Je ontvangt direct per e-mail een bevestiging van jouw inschrijving. Bij het aanmelden worden automatisch gegevens uit de NKBV-administratie aan jouw inschrijving toegevoegd betreffende: klimvaardigheidsbewijzen, verzekeringen en NKBV-regio. Betalen doe je met IDEAL. Wanneer het minimale aantal deelnemers niet wordt bereikt en de activiteit wordt afgelast, krijg je uiteraard bericht. Het inschrijfgeld wordt daarna teruggestort.

Voor meer informatie kan je mailen met de coördinator van deze cursus: Irene Wunnink