Cursus Outdoor Voorklimmen - Single Pitch 2020

Cursus Outdoor Voorklimmen - Single Pitch 2020

Vindt plaats op

Dè start voor zelfstandig rotsklimmen. 

Wil je mee met onze klimweekenden, of zelfstandig op pad kunnen in de Belgische klimgebieden of op jouw vakantiebestemming? Dan biedt de cursus OV single pitch jou de mogelijkheid om veilig te leren klimmen in ingerichte sportklimgebieden met routes van één touwlengte. Je leert zelfstandig in rots voorklimmen en ombouwen naar toprope of laten zakken. 

Om deel te nemen aan deze cursus heb je eerder een basiscursus rotsklimmen gevolgd, ben je in bezit van een klimvaardigheidsbewijs 'Indoor Voorklimmen' of heb je zelf al de nodige ervaring opgedaan met zelfstandig rotsklimmen. Je moet wel minimaal 16 jaar oud zijn.De cursus bestaat uit vier lesdagen en heeft een theoretisch gedeelte maar vooral veel praktijkoefeningen. Slaag op de laatste dag van de cursus voor de toets, dan krijg je het klimvaardigheidsbewijs outdoor Voorklimmen - single pitch.

Lesdag 1:
Datum: zaterdag 9 mei 2020
Plaats: Osnabrückerwand (D)

Lesdag 2:
Datum: zondag 10 mei 2020
Plaats: Brumleytal (D)

Lesdag 3 en 4:
Datum: zaterdag 16 mei en zondag 17 mei 2020
Plaats: Rochers des Grand Malades (B)

Het aantal cursisten is minimaal vijf en maximaal tien. Deze cursus kost 60,- euro inclusief het klimvaardigheidsbewijs (7,50 euro), exclusief de kosten van vervoer, verblijf en eten. 

Je kunt je aanmelden voor deze cursus bij de eerste activiteit zolang de 'MELD JE AAN' button beschikbaar is (tot uiterlijk tot een week voor aanvang activiteit). Je ontvangt direct per e-mail een bevestiging van jouw inschrijving. Bij het aanmelden worden automatisch gegevens uit de NKBV-administratie aan jouw inschrijving toegevoegd betreffende: klimvaardigheidsbewijzen, verzekeringen en NKBV-regio. Betalen doe je met IDEAL.
Wanneer het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de activiteit wordt afgelast, krijg je uiteraard bericht. Het inschrijfgeld wordt daarna teruggestort.

Voor meer informatie kan je mailen met: Gijs