Outdoor Voorklimmen Multi Pitch

Outdoor Voorklimmen Multi Pitch

Vindt plaats op tot en met

Ben je klaar voor het serieuzere werk? Voorklimmen in rots gaat je goed af en hogere rotswanden met langere klimroutes dagen jou uit? Dan is de cursus OV multi pitch iets voor jou. 

Tijdens de cursus outdoor voorklimmen multi pitch bezoeken we mooie klimgebieden in België met hoogte genoeg om lekker lang te klimmen. De technieken die we behandelen zijn de noodzakelijke om veilig en efficiënt over meerdere standplaatsen te klimmen en over meerdere touwlengtes te abseilen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende vormen van het inrichten van een standplaats, een naklimmer zekeren en uit een benarde situatie helpen, een voorklimmer zekeren en samen veilig afdalen, ook als de route niet lukt. Eveneens behandelen we verschillende materialen welke uitermate geschikt zijn voor dit soort klimterrein. Zo zijn er verschillende zekerapparaten, specifieke slinges en touwen, zoals dubbeltouw.
Deze cursus is de ideale eerste stap voor jou als klimmer van lange routes in de Dolomieten, de Ecrin, de Verdon of er elders in de wereld. 
 
Om deel te nemen aan deze cursus ben je in bezit van een klimvaardigheidsbewijs 'Outdoor Voorklimmen single pitch' of heb je zelf al ruime ervaring opgedaan met zelfstandig voorklimmen in de rotsen. Je moet wel minimaal 16 jaar oud zijn. Slaag je op de laatste dag van de cursus voor het examen, dan krijg je het klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen - multi pitch.

Deze cursus bestaat uit 2 delen is vooral gericht op de praktijk. Beide weekenden vinden plaats in België bij de klimgebieden.

Deel 1: 24 & 25 juni
Locatie: Calo muur (24 juni) en Osnabruckerwand, Ibbenbüren (Duitsland) (25 juni)

Deel 2: 8 & 9 juli
Locatie: Yvoir (België)

Het aantal cursisten is minimaal vijf en maximaal tien. Deze cursus kost € 50,-- inclusief het klimvaardigheidsbewijs (€ 7,50), exclusief de kosten van vervoer, overnachting en eten. Voor het klimmen in België heb je een klimjaarkaart nodig.

Je kunt je aanmelden voor deze cursus bij de eerste activiteit zolang de 'MELD JE AAN' button beschikbaar is (tot uiterlijk tot drie dagen voor aanvang activiteit). Je ontvangt direct per e-mail een bevestiging van jouw inschrijving. Bij het aanmelden worden automatisch gegevens uit de NKBV-administratie aan jouw inschrijving toegevoegd betreffende: klimvaardigheidsbewijzen, verzekeringen en NKBV-regio. Betalen doe je met IDEAL.
Wanneer het minimaal aantal deelnemers niet wordt bereikt en de activiteit wordt afgelast, krijg je uiteraard bericht. Het inschrijfgeld wordt daarna teruggestort.

Coordinator van deze cursus is Bas (mail)