OV Multi Pitch TRAD module 2 2019

OV Multi Pitch TRAD module 2 2019

Vindt plaats op tot en met

Traditioneel klimmen, module 2 gevorderd, standplaatsen en trad klimtechniek. 

Breng je klimmogelijkheden naar een volgend niveau. Het bouwen van een veilige traditionele (tussen) standplaats is een complexe techniek. Ben je dit meester dan houdt niks je meer tegen om elke rotswand te bedwingen die je wil.

Tijdens deze cursus wordt er veel aandacht gegeven aan de materialen en technieken voor het bouwen van (tussen)standplaatsen. Maar ook is er aandacht voor klimtechnieken zoals spleetklimmen met vuist/hand verklemming. Tijdens het weekend wordt er actief gewisseld tussen korte stukken theorie en veel praktijk. We klimmen in de rots massieven van Duitsland.

Voorwaarden voor deelneming:
- Soepel een 5A onsight kunnen voorklimmen
- Minimaal KVB Outdoor voorklimmen Multi Pitch
- Deelname aan NKBV Oost Single Pitch Trad (Module 1)
- Lid van de NKBV
- Verzekerd via de NKBV voor de risico's die aan deze activiteiten zijn verbonden
- Leeftijd vanaf 16 jaar

Heb je elders ruime kennis en ervaring opgedaan met het plaatsen van nuts en friends en wil je aan deze cursus deelnemen neem dan contact op met de coördinator.

Klimvaardigheidsbewijs Outdoor voorklimmen- aantekening trad.
Wil je een KVB Outdoor voorklimmen  aantekening trad behalen dan dien je in bezit te zijn van het KVB-Outdoor voorklimmen Multi Pitch, je dient deelgenomen te hebben aan de NKBV Regio Oost Traditioneel klimmen module 1 en 2 en beide succesvol afgesloten te hebben.

De cursus bestaat uit 1 weekend:
Praktijk weekend 28 en 29 september. In de Harz in Duitsland.

Je kunt je aanmelden voor deze cursus bij de eerste activiteit zolang de 'MELD JE AAN' button beschikbaar is (tot uiterlijk tot een week voor aanvang activiteit). Je ontvangt direct per e-mail een bevestiging van jouw inschrijving. Bij het aanmelden worden automatisch gegevens uit de NKBV-administratie aan jouw inschrijving toegevoegd betreffende: klimvaardigheidsbewijzen, verzekeringen en NKBV-regio. Betalen doe je met IDEAL.

Wanneer het minimaal aantal cursisten niet wordt bereikt en de activiteit wordt afgelast, krijg je uiteraard bericht en het inschrijfgeld wordt teruggestort.

Het aantal cursisten is minimaal vier en maximaal acht. De cursus kost 55 euro, exclusief de kosten van vervoer, overnachting en eten.

Voor meer informatie kan je mailen met de coördinator van deze cursus  Bos Cnossen