Single Pitch TRAD najaar

Single Pitch TRAD najaar

Vindt plaats op tot en met

Trad (traditioneel) klimmen, module 1 basis, nuts en friends najaar.

 

Leer veilig rotsklimmen in gebieden met routes van een enkele touwlengte (max 35m), welke weinig of geen haken bevatten maar wel een volledig ingerichte standplaats hebben. Tijdens de cursus wordt er veel aandacht gegeven aan materiaalkennis en het leggen van mobiele en natuurlijke zekeringen zoals nuts, friends en zandlopers. Deze cursus biedt de mogelijkheid om te gaan klimmen in bijv. de mooie Duitse gebieden de Ith, Ettringen en de Harz.

Voorwaarden om deel te nemen:
- Soepel een 5A onsight kunnen voorklimmen
- Minimaal KVB Outdoor voorklimmen Single Pitch of aantoonbare gelijkwaardige ervaring
- Lid van de NKBV
- Verzekerd via de NKBV voor de risico's die aan deze activiteiten zijn verbonden
- Leeftijd vanaf 16 jaar

De cursus bestaat uit twee delen:
- Deel 1 theorie dag zaterdag 7 september. Aan de calo muur in Zwolle. De theorie dag welke voornamelijk besteed wordt aan materiaalkennis.
- Deel 2 praktijk weekend 14 en 15 september in de Ith Duitsland. Het praktijk weekend waar we veel gaan klimmen, veel gaan oefenen en nog meer plezier gaan hebben.

Wil je ervaring op doen om zelfstandig op natuurlijke en mobiele zekeringen te kunnen klimmen, of wil je eerdere trad klim ervaring opfrissen, dan is deze cursus Traditioneel klimmen, module 1 basis, nuts en friends een aanrader. Naast het bovenstaande behandelen we ook routekeuze, klimveiligheid en stressbeheersing.

Deze module is de eerste van 2, beide modules samen bieden de mogelijkheid tot het behalen van het Klimvaardigheidsbewijs Outdoor voorklimmen- aantekening trad.

Je kunt je aanmelden voor deze cursus bij de eerste activiteit zolang de 'MELD JE AAN' button beschikbaar is (tot uiterlijk tot een week voor aanvang activiteit). Je ontvangt direct per e-mail een bevestiging van jouw inschrijving. Bij het aanmelden worden automatisch gegevens uit de NKBV-administratie aan jouw inschrijving toegevoegd betreffende: klimvaardigheidsbewijzen, verzekeringen en NKBV-regio. Betalen doe je met IDEAL.

Wanneer het minimaal aantal cursisten niet wordt bereikt en de activiteit wordt afgelast, krijg je uiteraard bericht en het inschrijfgeld wordt teruggestort. Bij twijfel of je aan de voorwaarden voldoet, neem eerst even contact op met de coördinator.

Het aantal cursisten is minimaal vier en maximaal acht. Deze cursus kost 55 euro, exclusief de kosten van vervoer, overnachting en eten.  

Voor meer informatie kan je mailen met de coördinator van deze cursus  Bas Cnossen