Trailrun Woldberg

Trailrun Woldberg

Vindt plaats op

Maak kennis met trailrunnen! Trailrun van 10 km op de Woldberg bij Steenwijk.

Kennismaken met trailrunnen
Trailrunnen is het hardlopen over deels onverharde paden, waarbij hoogteverschillen overbruggen een kenmerk kan zijn. De loopafstand is over het algemeen groter dan bij een veldloop/cross. Bij trailrunnen is het competatieve element minder aanwezig dan bij wegwedstrijden. Het gaat ook om het genieten van het landschap waardoor je loopt. Hoogteverschillen overbruggen is ook een kenmerk van trailrun. 

Deze NKBV trailrun activiteit is bedoeld om kennis te maken met trailrunning of om gewoon lekker een stuk hard te lopen in een misschien minder bekende omgeving. Onderweg zijn er geen verzorgingsposten. Deelname-eis is dat je 15 tot 20 km moet kunnen hardlopen met een snelheid van minimaal 10km/uur of 6min/km.

Trailorganisatie
De trail wordt verzorgd door Bob Leentjens. Ik ben 47 jaar en ik loop ongeveer 7 jaar hard. Ik train bij een atletiekvereniging, ik loop af en toe wegwedstrijden tot de marathon afstand en ik neem ieder jaar zo’n 4 tot 6 keer deel aan een trailrunevenement in Nederland. Het meest trots ben ik op het uitlopen van (en top 10 klassering) in de 3-daagse trail Koning van Spanje Ultimate in Gulpen. Ik ben dus geen trainer, maar een enthousiaste hardloper die het leuk vindt om met een groep te trailen en om indien gewenst kennis en ervaring te delen.

Opzet van de trailrun
Iedere trail zullen we starten met een stukje inlopen en een aantal oefeningen. Halverwege de afstand zullen we even kort stoppen om wat te kunnen drinken/eten. Eten en drinken voor onderweg dien je zelf mee te nemen. Neem vooral voldoende water mee in het geval van langere trails en hoge temperaturen. Heb je vragen over voeding neem dan contact op met de contactpersoon Bob.leentjens@home.nl

Wat neem je mee?
Neem je hardloopkleding mee. Kleed je niet te warm.  Ben je in het bezit van trailschoenen neem deze dan mee. Afhankelijk van de weersvoorspellingen en jaargetijde kunnen dunne regenkleding, dunne muts of dunne handschoenen, een petje, zonnebrand van nut zijn. Twijfel je hoe jezelf te kleden neem dan contact op met de contactpersoon.

Trailrun Woldberg 2 Maart Woldberg 10-12 km (12 personen)
De Woldberg bevindt zich ten noorden van Steenwijk in meest noordelijke punt van de NKBV regio Oost. We gaan lopen over onverharde paden in de bossen van Staatsbosbeheer, door de bossen en langst het cultuurland van Het Heideveld Steenwijkerwold en Landgoed de Eese. We zullen zo’n 3 keer de Woldberg oplopen via steeds weer andere en verrassende paden.

Verzamelen om 10:00 uur bij het Tuk’s Theehuis. http://www.theehuis-tuk.nl/route.html
Er is geen gelegenheid tot omkleden of douchen. Het Tuk’s Theehuis is een horeca gelegenheid.
Totale looptijd is 1 tot 1¼ uur. 

Voor meer informatie kan je mailen met:  Bob Leentjes

Wil je met de NKBV en met de organisator van deze trails in de Alpen lopen overweeg dan eens om deel te nemen aan het thema basiskamp Pitztal https://www.bergsportreizen.nl/basiskamp/pitztal-skyrunningStel eventueel je vragen over dit evenement tijdens de trail Woldberg en/of Havelte.