Workshop bergwandelen 2019

Workshop bergwandelen 2019

Vindt plaats op tot en met

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor de bergwandelaar (en ook de lange afstandswandelaar) die zelfstandig op pad wil.

Bergwandelen vraagt veel van het lichaam en het uithoudingsvermogen en moet als een echte sport worden beschouwd, die bovendien kennis, vaardigheid en training vereist.

Om de bergwandelaar vaardig en veilig op weg te helpen, geeft Frans Welkamp de workshops bergwandelen. Frans is een ervaren bergwandelaar en alpinist, en geeft regelmatig bergsporttrainingen.

Dag 1. Thema's: voorbereiding, tochtenplanning, uitrusting, wandeltechniek, alpiene gevaren, milieu, beantwoorden van de what if vraag, gezondheid, veiligheid en routeplanning. Syllabus: NKBV zakboekje Bergwandelen. 
Dag 2. Kaart, kompas en satelliet- navigatie (GPS), theorie en praktijk op de hei en in bos. Doel: zelfstandig oriënteren, het vinden van de route, het omgaan met de oriëntatietools zoals kompas, gps en bergkaarten, en het maken van en lopen met een routeschetsen/planning. Syllabus: zakboek kaart, kompas & gps. 

Deelnemen aan één van de beide dagen is mogelijk. Bij een eigen groep voor beide dagen of één dag kunnen alternatieve data worden gepland (ook door de week). Het aantal deelnemers is minimaal vijf en maximaal tien personen. Bij over-inschrijving zullen alternatieve data worden aangeboden. Ook niet-NKBV-leden zijn welkom wanneer zij ter plaatse lid worden betalen ze het nkbv bedrag – niet leden betalen 85 euro.

Deelnamekosten 70 euro p.p.  exclusief reis en verblijfkosten.

Data: 30 en 31 maart 2019

Lokatie Kop van de Veluwe-Wezep.

Inschrijven voor deze cursus kan rechtstreeks bij Frans Welkamp:  Frans.welkamp@kpnmail.nl