Workshop bergwandelen 2020

Workshop bergwandelen 2020

Vindt plaats op tot en met

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor de bergwandelaar en de lange afstandswandelaar,  die zelfstandig op pad wil.

Bergwandelen vraagt veel van het lichaam en het uithoudingsvermogen en is een echte sport, die bovendien kennis, vaardigheid en training vereist. Voor de bergwandelaar, hike, trail en trektocht loper (en ook de lange afstandswandelaar) die zelfstandig op pad wil, is workshop.

Om de bergwandelaar vaardig en veilig op weg te helpen, geeft Frans Welkamp de basis workshops bergwandelen. Frans is een ervaren bergwandelaar en alpinist, en geeft regelmatig bergsporttrainingen.

 

Dag 1. Thema's: voorbereiding, tochtenplanning, uitrusting, wandeltechniek, alpiene gevaren, milieu, beantwoorden van de what if vraag, gezondheid, veiligheid en routeplanning. Syllabus: NKBV zakboekje Bergwandelen.

 

Dag 2. Kaart, kompas en satelliet- navigatie (GPS), theorie en praktijk op de hei en in bos. Doel: zelfstandig oriënteren, het vinden van de route, het omgaan met de oriëntatietools zoals kompas, gps en bergkaarten, en het maken van en lopen met een routeschetsen/planning. Syllabus: zakboek kaart, kompas & gps.

 

Deelnemen aan één van de beide dagen is mogelijk. Bij een eigen groep voor beide dagen of één dag kunnen alternatieve data worden gepland (ook door de week). Het aantal deelnemers is minimaal vijf en maximaal tien personen. Bij over-inschrijving zullen alternatieve data worden aangeboden. Ook niet-NKBV-leden zijn welkom wanneer zij ter plaatse lid worden betalen ze het nkbv bedrag – niet leden betalen 85 euro. – 1 dag = 45 euro

Deelnamekosten NKBVleden 70 euro p.p.  exclusief reis en verblijfkosten.

Data: 25 en 26 april 2020. Maximaal 10 deelnemers per cursus.

Lokatie Kop van de Veluwe-Wezep.

 

Inschrijven voor deze cursus kan rechtstreeks bij Frans Welkamp