Belgische klimjaarkaart

Belgische klimjaarkaart

In de Belgische klimgebieden wordt regelmatig gecontroleerd of de bezoekers ook daadwerkelijk lid zijn van een klim- of bergsportfederatie.

In het geval van NKBV-leden wordt gecontroleerd of ze beschikken over een klimjaarkaart.

Wanneer je klimt in een klimjaarkaartgebied moet je jezelf kunnen identificeren als NKBV-lid en kunnen laten zien dat je beschikt over een geldige klimjaarkaart. Per 1 januari 2020 wordt er GEEN geen ledenpas met daarop de vermelding klimjaarkaart meer verzonden. Bij controle in een van de klimgebieden in België, hoef je alleen maar je digitale klimjaarkaart te laten zien op je smartphone. Handig, want die vergeet je niet zo snel mee te nemen!

Je kunt de het tabblad waar de klimjaarkaart wordt vermeld ook offline opslaan, dus een internetverbinding is niet noodzakelijk. Wil je niet afhankelijk zijn van je telefoonbatterij, heb je geen smartphone of wil je geen apps, dan kun je de klimjaarkaart ook downloaden uit je MijnNKBV-account en hem printen. Zorg dan wel dat je ook je ledenpas meeneemt op klimtrip.

  • Toon de controleur de NKBV app als bewijs dat je een klimjaarkaart hebt. Op het tabblad met je gegevens staat dit vermeld in het grijze blok met lid-soort, reisverzekering, annuleringsverzekering en klimjaarkaart. Tip: Download het tabblad met jeNKBV-profiel (via de knop op het tabblad) of maak een screenshot. Je kan ook inloggen in mijnnkbv via je telefoon en daar laten zien dat je lid bent en een Klimjaarkaart hebt afgesloten.
  • Ga naar Mijn NKBV en print (fysiek of screenshot) het betalingsbewijs. Neem dit met je ledenpas mee naar het klimgebied.