Het coronavirus en de NKBV

Het coronavirus en de NKBV

De NKBV en Bergsportreizen houden de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. Zowel rondom evenementen in Nederland, op de bestemming van onze reizen als op het NKBV-bureau. We informeren je hierover via deze nieuwspagina.

Binnen en buiten klimmen

Tot nader order zijn de Belgische klimmassieven vanwege het coronavirus voor groepen gesloten. Ook individuele klimmers worden opgeroepen om niet te gaan klimmen. De maatregel was vooralsnog actief tot 6 april en is nu verlengd tot 1 juni. In Nederland en België zijn voorlopig ook alle klimhallen gesloten.

Wedstrijden en evenementen

Het kabinet heeft voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep zouden wij graag willen ondersteunen en ook oproepen om alle clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten af te gelasten. Al deze adviezen en maatregelen zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Dat is een belangrijke doelstelling die wij van harte ondersteunen.

De Regio Oost

Daarom zijn wij als Regio Oost ook genoodzaakt om alle activiteiten tot 1 juni te annuleren of op te schorten. Als je je al ergens voor opgegeven hebt wordt je persoonlijk geïnformeerd. Zorg goed voor elkaar en laten we hopen op een verder goed en gezond buitensport seizoen.