Het gezicht van de regio

Het gezicht van de regio

Van de voorzitter Gijs Stegink.

 

Wat super leuk om weer een stukje te schrijven voor de nieuwsbrief. Vanaf het begin van mijn aantreden als voorzitter is dit helaas blijven liggen. Mijn voorganger, Ronald Duin, heeft dit altijd met veel energie gedaan en dat stokje wordt nu overgenomen door Selma Jacobs, waarvoor veel dank. Mede oorzaak van de gang van zaken is een andere blik op besturen en een andere samenstelling van het bestuur. In de huidige vorm van het bestuur willen we graag bezig zijn met het bewaken en uitzetten van de lijnen, waardoor de focus minder ligt op het uitvoeren van activiteiten. Een goede overgang van zaken is dan altijd even zoeken en duurt soms even voordat het vorm krijgt. Blij om te zien dat dit nu gelukt is ten aanzien van de nieuwsbrief. Zo zijn er nog wel een aantal zaken te noemen waar we graag meer aandacht op zouden zien en hopen op leden die zich hiervoor willen inzetten. Binnen het bestuur hebben we nog een tweetal portefeuilles die niet vervuld zijn, te weten een post klimzaken en een post voor algemene zaken. Hoe mooi zou het zijn als hier leden voor opstaan die dit samen met ons willen oppakken en ons willen versterken. Mogelijk zelfs met al in gedachten om bepaalde taken of functies over te nemen zodat er een warme overdracht kan plaatsvinden. Wellicht een utopie in een samenleving waarin het voor veel verenigingen lastig is om bestuurders te werven, maar daarom niet minder noemenswaardig. Ook een aantal praktische zaken kunnen wel wat handjes gebruiken, hierbij valt te denken aan het maken van de jaarlijkse klimplanning en ondersteuning bij de organisatie van activiteiten. Mochten er leden zijn die het leuk vinden om hierin wat te betekenen dan horen we dat graag. Dit kan natuurlijk ook zonder een bestuur portefeuille. 

(tekst loopt door onder de afbeelding)

 

Selma heeft mij gevraagd ook iets over mezelf te vertellen en de volgende daarvoor uit te nodigen. Mijn naam is Gijs Stegink, 44 jaar oud en sinds twee jaar voorzitter van de regio. Daarnaast ben ik kliminstructeur en recreatief klimmer binnen de vereniging. Ik ga graag mee op bergsportweekend of klimweekenden samen met mijn dochter en/of partner om te klimmen, wandelen en gezellig bij te kletsen met anderen.

Mijn mooiste ervaring in de bergsport zijn de vakanties in de bergen. Samen naar een mooi topje of de gletsjer op! Geen enorme spannende uitdagingen, maar gericht op de rust en ruimte van bij voorkeur hoog alpien terrein.

Om het stokje door te geven aan een medebestuurslid of instructeur is natuurlijk veel te gemakkelijk… Ik ben wel benieuwd naar het verhaal van een jonge hond in onze gelederen, namelijk Henk Jan Scherphof!