Verslag Basiscursus rotsklimmen 2017

Verslag Basiscursus rotsklimmen 2017

- door Wytze de Boer -

Afgelopen maart de basiscursus rotsklimmen van start met 10 gretige groentjes en een flink aantal gezellige instructeurs met de schone taak om ons te leren klauteren. Al met al een prachtige ervaring en voor velen van ons de eerste kennismaking deze tak van de sport waar we zeker meer van willen! Zelfs als je besluit verder niets te willen doen met rotsklimmen is het een geweldige beleving met mooie herinneringen en een hele groep nieuwe klimmaatjes.

De eerste twee klimlocaties bevonden zich ongeveer een uur rijden vanaf de duitste grens en daarmee relatief dichtbij. In ieder geval dichtbij genoeg voor de oerkreten van enkele klimmers om het thuisfront te bereiken. De voorspellingen kwamen uit, veel zon, veel onnodige heelhooks en vooral veel zweethandjes (a.k.a. Syndroom van Bouldèr). Bovendien bleek de taakverdeling puik geregeld, veel klimmen (of iets wat daar op leek), afgewisseld met verse koffie van de instructeur in opleiding!

De weersverwachtingen voor het spectaculaire eindweekend leken niet goed met veel regen, gelukkig bleek dit voornamelijk natte sneeuw en hagel te zijn. Op deze manier hebben we toch ook even kennis mogen maken met het onderdeel alpiene klimmen. Na een lange en koude dag onder het regime van leiders van NKBV Oost, mochten we onze toevlucht zoeken bij de Griek. De Grieken, inmiddels bedreven in het opvangen van hulpelozen, wisten iedereen weer te ontdooien met een stuk vlees en voornamelijk ouzo. Zo konden we toch enigszins voorbereid ons tentenkamp weer opzoeken voor een laatste borrel (of twee) bij het kampvuur, dan begint het pas echt op klimmen te lijken!

Tot de volgende cursus/klimweekend!

basiscursus rotsklimmen