Bergsportkamp 2015 geslaagd!

door Selma

Het derde bergsportkamp van Regio Oost vond dit jaar (2015) plaats van 11 t/m 18 juli in Italië, in het dal van Madonna di Campiglio omringd door de prachtige Dolomieten. Het was een gezellige groep van bijna dertig mensen, variërend van gezinnen met kinderen tot alleengaanden. Juist deze variatie maakte ons bergsportkamp zo leuk !

Op zondag zijn we met de traditionele inlooptocht begonnen, waarbij dit jaar de sterkere lopers de berg opliepen en de rest met de auto naar een refuge reed. Vandaar uit maakten we gezamenlijk een wandeling op de berg. De wandeling was heel gezellig, alleen jammer dat de bewegwijzering niet altijd even duidelijk was. Het niveau van de hele groep was overigens zeer goed. Volgend jaar proberen we het nog een keer op deze manier.

De rest van de week kon er bergsport bedreven worden op ieders eigen niveau en naar eigen wens. Prachtige wandelingen werden gemaakt door o.a. de Brentagruppe en langs de vijf meren, en uiteraard konden de klettersteiges niet worden overgeslagen. Ook op alpien niveau werden tochten ondernomen zoals bijvoorbeeld vanaf de Segantini hütte naar de Cima Presanella (3558m). En er was ruimte om met groepen te gaan sportklimmen, een duik in een ijskoud bergmeer en genieten van een pizza, echt Italië.

Ook dit jaar hebben we een paar keer als groep samen gegeten en na afloop geëvalueerd onder het genot van een drankje. Het was prachtig weer deze week en de zeven dagen gingen ons te snel voorbij, dus ... volgend jaar weer !

Kijk voor een impressie in het fotoalbum Bergsportkamp Italië 2015