Pinksterweekend Harz (D) 2012

door Selma

Afgelopen Pinksteren zijn we voor het eerst mee gegaan naar de Harz, een gebied in Duitsland. Na een kleine vijf uur rijden kwamen we in het donker aan en maakten we kennis met de al aanwezigen. Nog snel een snel drankje en lekker slapen. Toen we wakker werden, was de groep compleet. Na de kennismaking en het ontbijt gingen de klimmers de wand in en ben ik met de andere lopers bij Bad Harzburg gaan wandelen, wat een prachtige omgeving en een mooie natuur! Voor mij was het, dankzij de ervaring van de andere wandelaars, een eerste kennismaking met een liftje naar boven, een stuk relaxter dan omhoog lopen. En dat was prettig omdat het intussen flink warm was geworden. Onderweg genoten van een lunch met prachtig uitzicht over de heuvels.


De avond samen was supergezellig, leuk om de ervaringen uit te wisselen en nieuwe mensen te leren kennen. De groep klimmers had een topdag gehad. Het gesteente was even wennen maar wel prettig klimmen. Het is bijzondere rots met veel rondingen met een stroeve structuur. Ik begreep dat er veel keuze is uit verschillende klimgebiedjes en niveaus.

De tweede dag ben ik samen met een geblesseerde klimmer langs de klimgebieden gewandeld, fraai gestapelde rotsen en prachtige wanden. Hoger dan ik verwacht had! Na een heel gezellige BBQ en een verkoelend drankje was er weer een dag snel voorbij. De laatste dag zijn we met de hele groep naar een klimwand gegaan. Gezamenlijk zijn nog mooie routes geklommen en daarna zijn we weer naar huis gereden. Volgend jaar zijn we er weer bij!