Heerlijk geklommen in Hotton

Vorige

In het weekeinde van 18 en 19 juni ben ik met zeven anderen gaan klimmen in Hotton. Het is een heel aantrekkelijk gebied door de mooie ligging aan het water. Zaterdag was het warm en families en klimmers speelden in het water en op de rots.

Een van de sectoren van Hotton

Het klimgebied bestaat uit vijf sectoren op loopafstand met verschillende gradaties, ligging ten opzichte van de zon, lengte en type rots. Samen bespreek je waar iedereen wil doen en op welk niveau of volgorde. Daardoor is er voor iedereen iets te doen en kun je leuk afwisselen en iets nieuws proberen. Ik heb zo mijn eerste voorklimval geprobeerd maar moet daar direct bij vertellen dat het niet gepland was! Het was een leerzame ervaring waarbij mijn zekeraar heel goed reageerde en ik weg kwam met wat schrammen en de schrik. Het mooie van dit klimweekeinde was voor mij dan ook zeker de ondersteuning die ik van de groep kreeg in de aandacht en tips om het klimmen weer op te pakken met de spanning die nog in mijn hoofd en mijn lichaam zat. Ook daarom is het zeker de moeite waard om met de regio naar een klimweekeinde of andere activiteit te gaan. Er is altijd iets bij voor jou en omdat we als groep samen optrekken is er vaak veel mogelijk zoals samen rijden of eten, ook als je je individueel inschrijft. Kom lekker mee om samen buiten te zijn en met elkaar te genieten van de rotsen en de omgeving.

Op de agenda staan bijvoorbeeld nog de ledendag, workshop bergredding, weekeinden in Pont-à-Lesse en Les Awirs. Kijk snel op https://oost.nkbv.nl/agenda-en-activiteiten/ en schrijf je in!

De foto's bij dit bericht zijn gemaakt door verschillende deelnemers en de tekst is geschreven door Miloš van Leeuwen